Toelatingseisen

 • Jij hebt minimaal een Usui Reiki 1 certificaat (of onze online Reiki 1 cursus gevolgd) en vóór de start van module 2, heb jij een Usui Reiki 2 certificaat (onze online Reiki 2 cursus volstaat ook!)
 • Jij beschikt over een eigen paard of verzorgpaard die jij tijdens de hele opleiding kan gebruiken 
 • Personen waar jij mee kan oefenen
 • Je hebt minimaal 2 tot 4 uur  per week tijd voor de studie
 • Je hebt een Facebook account voor de HHA Facebook groep, om jou opdrachten te delen en voor vragen, advies, inspiratie en hulp voor en van mede leerlingen.
 • Veel motivatie!!!

Veel gestelde vragen

 • Ik heb mijn Reiki 1 certificaat jaren geleden gehaald is dat erg? Nee helemaal niet, ook als jij jouw cursus boekje niet meer hebt kun je deze in vorm van een ebook bij ons opvragen.
 • Ik heb geen Facebook wat nu? Maak er dan een aan die je enkel gebruikt voor de opleiding.  Kom je er niet uit een account te maken? Dan helpen wij jou daarbij.
 • Ik heb geen eigen paard en geen verzorg paard, wat nu? Probeer dan bij iemand of je zijn of haar paard mag gebruiken voor jouw opdrachten van de opleiding en waar jij mee mag oefenen.
 • Ik ben al holistisch therapeut en ben met name geïnteresseerd in het paarden gedeelte. Is deze opleiding dan wel wat voor mij? Je leert altijd nieuwe theorie, nieuwe inzichten,  nieuwe manier van werken met bijv. Tools. Dus zekerweten is het ook wat voor jou en oude kennis weer even opfrissen is altijd goed!
 • Mag ik langer over de opleiding doen dan 7 maanden? Ja, je kan de opleiding in je eigen tempo volgen. Wil jij je diploma behalen dan dien je wel alle drie de modules te hebben gevolgd. Dit dient wel in overleg te gebeuren ivm het afnemen van examens en live dagen.

Andere vragen?

Heb jij een andere vraag dan hierbij staat? Neem dan contact met ons op en bekijken wij samen jouw vraag en hoe wij jou kunnen helpen!

Contact


En dan is het tijd voor het examen! Je hebt een hele reis gemaakt als healer en je bent nu volwaardig Holistisch therapeut voor mensen en paarden! Je reis als Holistisch healer mag nu bijna echt gaan beginnen.

Wij vinden het belangrijk voor jou dat je een examen doet, niet om jezelf te meten aan maatstaven of niveaus,  er is geen goed of fout!  Wij geloven niet in een bepaald niveau.  Waar wij wel in geloven is dat jij de beste healer bent die jij moet zijn. En een examen is voor jou en voor ons om jou persoonlijk te toetsen of je alles goed hebt begrepen en of wij (voor wij jou de weide wereld in sturen) nog kunnen helpen om wat laatste puntjes op de i te zetten.

Het examen is een theorie gecombineerd met praktijk examen. Ofwel, je krijgt opdrachten die jij tijdens het praktijk examen mag inzetten bij een hele sessie van begin tot eind, van intake tot behandeling en van diagnose tot behandelplan. De behandeling ga jij filmen en samen met jouw verslag stuur je deze naar ons op... Wij beoordelen dit...

En dan krijg jij jou diploma!


Meld je nu direct aan!

En word de healer die nodig is voor deze wereld, voor onze dierbare en geliefde paarden! 🩵

Bonussen & Kortingen!

Wij geven graag wat extra

Bonussen:

 • Bij iedere module een gratis afstandsinwijding 
 • Levenslang toegang tot de Facebook groep: Holistic Horse Academy Sudents.

Kortingen:

 • 15% korting op onze afstandsinwijdingen tijdens jou opleiding of module
 • 10% korting op onze online reiki 2 cursus
 • 15% korting op al onze andere cursussen en opleidingen tijdens de verloop van jou opleiding.

Jouw investering 

Belangrijk 

Na het insturen van jouw volledig ingevulde inschrijfformulier en goedkeuring van ons, krijg je een factuur voor de betaling van de opleiding of module 1 en zodra de betaling op onze bankrekening staat is jou aanmelding definitief! En gaat jouw reis als healer starten!!!

Na het insturen van jouw volledig ingevulde inschrijfformulier krijg jij een mail van ons met uitgebreide informatie over de werkwijze en verloop van de opleiding en krijg jij al jou eerste opdrachten en krijg jij toegang tot de Facebook groep!

Als je hebt gekozen voor het starterspakket word deze binnen 2 dagen na betaling verzonden.

Heb je nog vragen voordat jij je wil aanmelden? Neem dan contact met ons op.


Basis healer

Module 1

Horsenality’s: je gaat een basis leren over de verschillende persoonlijk heden van paarden. Zo weet je de verschillende behoefte en benadering voor het paard en kun je daar rekening mee houden in een healing behandeling. 

Module 2

Evaluatie bij een paard: je leert hoe jij vooraf een bodyscan kan doen, hoe het paard in zijn fysieke lichaam voelt en hoe de energie is van dat moment. Een bodyscan is waardevol om een eerste goede indruk te krijgen van stagnaties en energie verschillen. Op basis hiervan kies jij een passende behandeling.

Module 3

Reiki behandeling bij paarden: je gaat een volledige reiki behandeling leren voor paarden. Je leert alle handposities. Ook ga je speciale behandelingstechnieken leren voor paarden die onzeker zijn. Hier staat veiligheid voor jou en het paard voorop, om zo in alle rust en veiligheid een behandeling te geven.

Module 4

Afsluiten van een behandeling: Je leert hoe jij op een energetische manier de behandeling afsluit voor zowel mensen als paarden. En je leert een visualisatie om de persoon of het paard in een energie bescherming te zetten. 

Module 5

Intuïtie: je gaat verschillende manieren leren om jouw Intuïtie te vergroten en je intuïtie te gebruiken bij behandelingen. Zo gaan we werken met edelstenen, chakra olien en spirituele coaching kaarten. Bij zowel mensen als paarden.

Module 6

Energetisch reinigen: je gaat verschillende manieren leren om jezelf, voorwerpen, je huis, je paardenspullen en omgeving van jouw paard energetisch te reinigen. Zo ga je leren werken met salie, reiki symbolen en het gebruiken van klankschalen.

Module 7 "bonus"

Afstandsinwijding: bij deze module krijg jij een passende Afstandsinwijding van ons. Deze kan jij gaan inzetten tijdens behandelingen en ga jij leren om deze inwijding door geven aan andere mensen zowel fysiek als op afstand. Welke dat is is nog een verrassing!


Advance healer

Module 1

Chakra’s bij paarden: je gaat leren over de 7 basis Chakra’s van de paarden en ga je een volledige behandeling leren met alle handposities om de chakra’s weer in balans te brengen. Ook ga je een veiligheids behandeling leren voor een onzeker paard, zodat je een veilige behandeling kan geven. En komen er nog een paar extra Chakra’s aanbod die alleen paarden hebben!

Module 2

Ki kracht en meditatie: je gaat leren je eigen Ki kracht te voelen en in je eigen Ki kracht te gaan staan en van daaruit te gaan behandelen. Meditatie sluit daar heel mooi bij aan. Tips voor jou om nog beter te worden in mediteren en leren zelf iemand te begeleiden tijdens een Meditatie/ visualisatie zowel met als zonder paard.

Module 3

Intake: je gaat leren een goed Intake gesprek houden voor een goede voorkennis voor een behandeling voor mensen en paarden. Je leert een aantal basis coaching vaardigheden om zo mooi tot de kern te komen van de klacht. Je leert werken met een intakeformulier,  zodat je een overzichtelijke verslaglegging hebt van jou klant en behandelingen.

Module 4

Reiki symbolen: de reiki symbolen inzetten tijdens een behandeling bij paarden om zo de behandeling nog meer kracht en diepgang te geven is wat je in deze les gaat leren. Een wonderlijke wereld!

Module 5

Afstandsbehandeling paard: leer een paard op afstand behandelen. Tijdens je reis als healer ga je ondervinden dat niet elk paard fysiek te behandelen is of gewoon te ver weg is om fysiek een behandeling te geven. Een snelle en doeltreffende manier.

Module 6

Pendelen: Je gaat leren pendelen voor mensen en paarden. Je gaat leren wat pendelen is, hoe je een pendel gebruikt en hoe je deze kan inzetten tijdens een behandeling bij mensen en paarden.

Module 7

Afstandsinwijding: bij deze module krijg jij een passende Afstandsinwijding van ons. Deze kan jij gaan inzetten tijdens behandelingen en ga jij leren om deze inwijding door geven aan andere mensen zowel fysiek als op afstand. Welke dat is is nog een verrassing!


Master healer

Module 1

Aura's bij paarden: je gaat leren hoe je de aura van het paard kan voelen en onderzoeken en hoe je de aura kan healen en beschermen. Je kunt dit ook weer mooi matchen met de horsenalitys. Hoe? Dan vertellen we jou natuurlijk ook ;). 

Module 2

Guasha voor paarden: je leert een versterkende behandeling voor paarden. Daardoor gaat de energie beter stromen, blokkades zullen verminderen, trauma's beter verwerken en het paard krijgt meer rust en ontspanning. Guasha werkt door op alle Holistische niveaus,  mentaal, fysiek,  spiritueel en psychisch.

Module 3

Diagnose en behandelplan bij paarden: In deze les leer je een goede Diagnose op papier te zetten en een bij het paard passend behandelplan uitschrijven. De basis van een holistische behandeling als een echte professional. 

Module 4

Een eigen bedrijf: informatie over het starten van een eigen bedrijf. In deze les ga jij leren wat de eerste stappen zijn om zelf een business op te starten. Waar moet je beginnen, waar moet je op letten en ga jij jouw droom business visueel uitschrijven en een visionboard maken om zo een mooi doel te creëren om naar toe te werken!

Module 5

Paarden massage: Basis technieken om de spieren los te maken. Je hebt nu een hele holistische opleiding gedaan en veel verschillende manieren geleerd om lichaam en geest te healen. Wij willen je graag nog als laatste massage mee geven om toe te voegen aan jou skils als healer. Massage is rustgevend, ontspannend en geeft energie. Ook helpt het om het lichaam net wat makkelijker een patroon te doorbreken en daarmee fysieke of mentale klachten los te laten. 

Module 6

Afstandsinwijding: bij deze module krijg jij ook weer een passende Afstandsinwijding van ons. Deze kan jij gaan inzetten tijdens behandelingen en ga jij leren deze inwijding door geven aan andere mensen zowel fysiek als op afstand. Welke dat is is nog een verrassing!

Module 7

Examen voorbereiden: in deze module ga jij je voorbereiden op het eindexamen.